Galambos Lajcsi szabadult: Az ismeretlenbe, a bizonytalanba kellett kijönnöm

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi a baracskai büntetésvégrehajtási intézetből szabadult, ahol áram-, víz- és gázlopás miatt töltött büntetését. A szabadulás pillanatában elérzékenyült, de a könnyeit magában tartotta.

A Blikk exkluzív fotókkal számolt be arról, hogy Galambos Lajos július 1-jén hajnali négy órakor hagyhatta el a börtönt, bár egyelőre nyomkövetőt visel a bokáján, és saját birtokán, a boldogasszonypusztai birtokon kell maradnia. A mulatós sztár hétfőn hajnalban lépett ki a börtön kapuin, és bár a reintegrációs kérelem első fokon nem kapott zöld utat, egy kibővített beadvány után egy bírói tanács kedvező döntést hozott.

Galambos elmondása szerint a szabadulás hírének közlésekor nem mutatta érzelmeit, de később, magában hagyva, kiszakadtak belőle a felfojtott érzések. A szabadulás után azonban aggodalmat érzett, hiszen 432 napig szigorú napi rutin szerint élt, és most az ismeretlenbe, a bizonytalanba kellett lépnie.

Az ismert mulatós énekes 2021 áprilisában vonult be a baracskai börtönbe, miután 3 év 6 hónap letöltendő büntetést kapott áram-, víz- és gázlopásért. A Blikk beszámolója szerint a múlt héten még több forrásuk is egybehangzóan azt állította, hogy a trombitás reintegrációs kérését elutasították, ennek ellenére úgy fest, az utolsó fellebbezést elfogadták. Galambos Lajos a lapnak azt mondta, „a reintegrációs kérelem minden feltétele adott volt, ám valamiért első fokon a bíróság nem látta biztosítottnak a társadalmi életbe való fokozatos visszatérésemet, ezért volt szükség egy újabb, kibővített beadványra. Erről aztán nem egy bíró, hanem egy bírói tanács döntött, szerencsémre kedvezően.” A szabadulása után először az édesapja által ültetett fehértörzsű nyírfához sietett, és hosszú másodpercekre átölelte azt.

A kérelmet a reintegrációs (azaz házi) őrizetre májusban adta be, az őrizet helyszíneként boldogasszonypusztai otthonát jelölte meg. Ügyvédje májusban arról beszélt, bizonyos időre hetente kétszer elhagyhatja majd a lakhelyét, például vásárolni vagy orvoshoz menni, mivel továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd. Nagy valószínűséggel az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásokat már nem a börtönkórházban, hanem kívül végzik majd el rajta. Az őrizet tíz hónapig tarthat, utána a nyomkövető is lekerül róla.