Franciaország legyőzte Belgiumot és bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe

A francia labdarúgó-válogatott 1–0-ra győzött Belgium ellen a németországi kontinensviadal nyolcaddöntőjében, így Kylian Mbappé és társai a negyeddöntőbe jutottak. Didier Deschamps szövetségi kapitány szerint csapata megérdemelten nyert, mivel több helyzetet alakítottak ki, és nem estek bele az ellenfél csapdájába.

A győzelmet egy öngól hozta meg a franciáknak, amely elég volt a továbbjutáshoz. Deschamps az UEFA.com-nak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a labdabirtoklás önmagában nem elegendő a győzelemhez, és bár a csapat jól játszott, még nem ülhetnek hátra elégedetten. "Kiélvezzük a pillanatot, de még nem csettinthetünk. A negyeddöntőben vagyunk, amely egy fontos szakasz" – mondta a kapitány.

A francia válogatott szövetségi kapitányától érkezett megjegyzések szerint Mbappé jól kezeli a maszk viselését, amely a látását is befolyásolhatja, de a játékos úgy érzi, mintha 3D-ben látná a dolgokat.

A meccs legjobbjának választott Jules Koundé meglepetésének nevezte a belgák játékát, mivel támadóbb fellépésre számított tőlük. "De vannak olyan játékosaink, mint Kylian (Mbappé) vagy Antoine (Griezmann), akik kicsit óvatosabbá teheti a védőket" – nyilatkozta.

A belga válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco szerint a késői öngól után nehéz az elemzés, de ígéretet tett arra, hogy minden Eb-meccset alaposan ki fognak elemezni. Kevin de Bruyne, a belgák sztárja a BILD-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy bár volt tervük és lehetőségeik is, a kapott gól nagyon elkeserítette őket.

Az Index Európa-bajnoki melléklete minden fontos információt tartalmaz a tornáról, beleértve a menetrendet, csoportállásokat, játékoskereteket, csapatleírásokat és helyszíneket is, így a rajongók követhetik a kontinensviadal eseményeit.