Spotify újdonsága: vészhelyzeti riasztórendszer?

A Spotify meglepetést okozott azzal, hogy vészhelyzeti riasztórendszer bevezetését teszteli a svéd piacon, ami új területet jelent a streaming óriás számára.

Az alkalmazásoknak folyamatosan fejlődniük kell, és a Spotify nem kivétel ez alól. A TechCrunch szerint a vállalat egy olyan rendszert próbálgat, amely a felhasználókat a "balesetekkel, súlyos eseményekkel vagy fontos szolgáltatások zavaraival" kapcsolatos bejelentések megtételében segítheti. A Spotify megerősítette a rendszer tesztelését, de nem részletezte, miért tartja fontosnak ezt a plusz funkciót.

A funkció felfedezője Chris Messina programozó, aki úgy véli, hogy a vészhelyzeti riasztási szolgáltatás arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy engedélyezzék az alkalmazás értesítéseit. Ez lényeges lehet a Spotify számára, mivel a felhasználók gyakran letiltják a nem alapvető fontosságú alkalmazások jelzéseit, ami megnehezíti a cégeknek, hogy felhívják a figyelmet újdonságaikra. Emellett a vészhelyzeti riasztások támogatása erősítheti a Spotify pozícióját, és még inkább multifunkcionális alkalmazássá teheti.