A 93 éves Emi néni eltűnése

Több mint egy hónapja keresik a 93 éves Gömbaszögi Emmát, aki egy kiskőrösi idősek otthonából tűnt el. Az asszony nemrég ünnepelte volna 93. születésnapját, eltűnése óta azonban életjelet nem adott magáról.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat Gombaszögi Emma eltűnése ügyében, aki 2024. május 23-án tűnt el a Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthonból. Az eltűnt asszony körülbelül 170 cm magas, vékony testalkatú, középhosszú, ősz hajú, aki eltűnésekor rózsaszín csíkos, cipzáros kardigánt, fekete pamutnadrágot, zoknit és világos papucsot viselhetett.

Gabriella Francziáné Juhász, aki a közösségi felületén osztotta meg a hírt, kétségbeesetten kéri az emberek segítségét: "Nem tudok belenyugodni az eltűnésébe! Bárhol lehet, akár más városokba is elvitethette magát. Nyomtalanul tűnt el, senki nem látta és nem hallott róla. Ez egy rejtély, ezt nem tudom elfogadni! Kérek mindenkit, segítsenek!".

A rendőrség arra kéri az állampolgárokat, hogy aki látta az időskorút vagy információval rendelkezik jelenlegi tartózkodási helyéről, hívja a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, vagy tegyen bejelentést a Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es segélyhívón.

Emi néni eltűnése óta már több mint egy hónap telt el, és a Bors beszámolója szerint a család és ismerősök továbbra is reménykednek a sikeres megtalálásban. Gabriella a közösségi oldalon így fogalmazott: "Emikénknek most lett volna a 93. szülinapja! Továbbra is keressük, nem adjuk fel a reményt, hogy megtaláljuk! Feldolgozhatatlan a hiánya, és az is hogy így kellett az életének befejeződnie, hogy eltűnik!".

Az emberek együttérzése és támogatása a család számára fontos erőforrás ebben a nehéz időszakban. "A szeretet a legerősebb dolog a világon, mégis sokszor kevésnek bizonyul, hogy megvédjük, akit szeretünk. Bárcsak igazi ünnep lehetne e nap, de most csak az ima van, s egy könnyekkel teli fohász, mit érte mondunk" – kommentelte az egyik ismerős. Egy másik családbarát hozzászólása szerint: "Továbbra is felfoghatatlan és megrázó számomra az, hogy nyomtalanul el lehet tűnni. Tele van az ember kérdésekkel, amire nem kap választ".