Európa-bajnokság: Pénteken startol a negyeddöntő

Pénteken folytatódik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjével, ahol a még versenyben lévő csapatokat szerkesztőségünk rangsorolta. Az angol válogatottat a torna előtt a legnagyobb esélyesnek tartottuk, de a helyzet megváltozott, és Svájc is dobogós helyen tanyázik a ranglistán.

A negyeddöntő párosításai izgalmas mérkőzéseket ígérnek:

  • Stuttgartban Spanyolország és Németország csap össze, míg Hamburgban Portugália és Franciaország mérkőzik meg egymással.
  • Szombaton Anglia Svájc ellen, Berlinben pedig Hollandia és Törökország küzd meg a továbbjutásért.
  • Az elődöntők Münchenben és Dortmundban kerülnek megrendezésre, a döntő pedig július 14-én lesz Berlinben.
  • Az Index élő, percről percre frissülő tudósítással jelentkezik minden mérkőzésről.

A csapatok rangsorolása során Törökország került az utolsó helyre, míg Anglia a hetedik pozíciót foglalja el, annak ellenére, hogy rendkívül értékes játékosokkal rendelkezik. Portugália a hatodik helyen áll, Franciaország pedig a harmadikon, míg a házigazda Németország a második helyre kapaszkodott fel. Az élen Spanyolország áll, amely a csoportkörben kiváló teljesítményt nyújtott.

A csapatok teljesítménye és a keretük értéke alapján kialakított rangsorunk szerint a negyeddöntők legizgalmasabb párharcát Spanyolország és Németország vívja majd, míg a legkevésbé várt meccs Hollandia és Törökország között lesz.

Az Index Európa-bajnoki mellékletében minden információt megtalálhatnak a menetrendről, csoportok állásáról, játékoskeretekről, csapatleírásokról és a helyszínekről is. Exkluzív tartalmakkal jelentkezünk Németországból, így érdemes velünk tartani a torna alatt.