Óriási balhé Győrben: közveszélyes tűzijáték szilveszterkor

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt négy személy ellen, akik 2022 szilveszter éjszakáján gondatlanul közveszélyt okoztak tűzijátékok kilövésével Győrben, több millió forintos kárt okozva.

A vádak szerint a négy személy által használt pirotechnikai eszközök maradványai két fóliasátorra hullottak, amelyek teljes mértékben leéghettek, és egy két és félmillió forint értékű kotrógép is megrongálódott. Az eset következtében összesen körülbelül ötmillió forintos kár keletkezett. A tűz nem csak a tárgyi értékeket veszélyeztette, hanem a szomszédos épületek állagát, valamint az ott lakók és a közelben tartózkodók testi épségét is. A lángok további terjedését végül a katasztrófavédelem munkatársai akadályozták meg, akiknek gyors és hatékony beavatkozása nélkül a helyzet még súlyosabb következményekkel járhatott volna.

A négy vádlott akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, amennyiben bűnösségüket a Győri Járásbíróság megállapítja. Az ügyben az érdemi döntés még várat magára.

A katasztrófavédelem munkatársainak hatékonyságát és bátorságát más helyzetekben is meg lehet figyelni. Például egy tatabányai rendőr, Csábrádi Ádám r. őrmester, példamutató szolgálatellátásáért elismerést kapott, miután egy öngyilkosságra készülő nőt mentett meg, aki egy 20 méteres oszlopra mászott fel. Az őrmester utolérte a nőt, és a katasztrófavédelem munkatársainak kiérkezéséig biztonságosan visszatartotta. Az öngyilkosságra készülőt a tűzoltók emelőkosár segítségével biztonságosan lejuttatták.