Ál autókereskedő ellen emeltek vádat Somogyban

Vádat emeltek egy férfi ellen Somogyban, aki jogellenesen játszotta az autókereskedőt, és több bűncselekményt is elkövetett.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a harmincas éveiben járó kaposvári férfi, Csapó Gábor tisztában volt vele, hogy korábbi büntetése miatt nem töltheti be a cégvezetői pozíciót, mégis hamis adásvételi szerződéseket kötött, amelyekben a vállalkozás képviselőjeként szerepelt.

A férfi a hamis szerződésekkel többek között az okmányirodákat is megtévesztette, így valótlan adatok kerültek be a gépjármű-nyilvántartásba.

A vádlott nem csak közokirat-hamisítást követett el, hanem vagyon elleni bűncselekmények sorozatát is, többek között egy sértettet többször is átvert, pénzkölcsönt kért tőle, majd az autóját is eladásra vállalta, de sem a kölcsönt, sem az autó értékesítéséből származó összeget nem fizette vissza.

Egy éttermet is megkárosított, amikor nem fizette ki a 60 fős családi rendezvényének 900 ezer forint feletti számláját.

Az ügyészség a vádiratban nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt végrehajtandó fegyházbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott, valamint a sértettek kárának megtérítését követeli a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlottól. A vádlott bűnösségét tagadja.