Kemecsei iskolai támadás: Adrián kálváriája

Több mint másfél hónapja, hogy a kemecsei általános iskolában brutálisan összeverték a tízéves Adriánt, aki a támadás következtében életmentő műtéten esett át. A kisfiú lépét és vakbelét is eltávolították, és nemrég ismét kórházba került. A támadásért egy 12 éves lányt hallgattak ki gyanúsítottként, aki Adrián távoli rokona.

Már több mint másfél hónap telt el azóta, hogy a vele hasonló korú lány iskolatársai brutálisan összerugdosták a kemecsei általános iskola udvarán a tízéves Adriánt. A kisfiút négyen bántalmazták, de koruk miatt csak egyiküket lehet felelősségre vonni. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője, dr. Borsodi-Buss Emese szerint a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatott ki egy gyermekkorú személyt gyanúsítottként.

A támadás következtében a kisfiún életmentő műtétet hajtottak végre, a lépét és a vakbelét is eltávolították. Habár a kórházból nemrég hazaengedték, a seb a köldökénél nem gyógyul megfelelően, ami miatt újabb műtétre lehet szükség.

Adrián édesapja, Zoltán elmondta, hogy a fiú antibiotikumot szed, és folyamatosan kötözésre is jár, de még mindig nem biztos, hogy megúszta az újabb beavatkozást.

A nyomozás során az iskola tanárait és más diákokat már meghallgattak tanúként, és a kihallgatások során Adrián is beszámolt az eseményekről. Az apuka szerint a támadás akkor történt, amikor a fiú már nem akart részt venni a kötekedésben, és ekkor támadták meg hátulról.

Adriánt már kivették az iskolából, és a következő tanévet egy szomszédos településen fogja kezdeni. A kisfiú reméli, hogy a felelősök nem ússzák meg büntetés nélkül.

A kórházi ágyán fekvő Adrián elmondta, hogy bár a rossz emlékek gyakran visszatérnek álmában, hiszi, hogy meg fog gyógyulni és visszatérhet a focipályára. A Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatja a fiú felépülését, de még jó ideig nem térhet vissza a pályára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője, dr. Borsodi-Buss Emese nemrégiben egy másik ügy kapcsán is nyilatkozott, amikor letartóztattak két harmincas férfit Tiszavasváriban egy 14 éves lány megerőszakolása miatt. Az áldozatot az utcán szólította le volt barátja, majd autóba tuszkolta és a lakására vitte, ahol a férfi késsel fenyegette a lányt, hogy vele maradjon. Eladta a telefonját, majd arra kényszerítette őt, hogy menjenek el egy barátjához, ahol mindketten megerőszakolták. A lánynak sikerült elmenekülnie a nyitva felejtett ajtón, és a helyszínről egyenesen a rendőrségre ment.