Facebook tiltást kapott a Magyar Péterrel fotózkodó egyik MCC-s diák

Kiakadtak a Mathias Corvinus Collegium tanulói Magyar Péter előző heti Facebook-bejegyzésén, amelyben a Tisza Párt alelnöke saját politikai véleményével, engedély nélkül osztott meg egy fotót a fiatalokról. A képen szereplő egyik MCC-s diák a bejegyzés alatt kritizálta a politikust, végül a közösségi oldalát is felfüggesztették.

A Tisza Párt alelnöke június 17-én a közösségi oldalán osztott meg egy fotót, amelyen a Mathias Corvinus Collegium diákjaival látható a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Magyar Péter a bejegyzéséhez azt írta, hogy „az MCC-s diákok szerint is árad a Tisza”, ami alatt kommentháború alakult ki, és még Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is hozzászólt.

Az MCC-s diákok úgy érezhették, hogy tőrbe csalva lettek, amikor Magyar Péter engedély nélkül közzétette a képet. Az egyik diák a bejegyzés alatt jelezte, hogy az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás, és Magyar Péter politikai céljai érdekében felhasználta őket.

A Tisza Párt követői tömegesen jelentették az MCC-s diák Facebook-oldalát, ami néhány napra valóban felfüggesztéshez vezetett. A diák szerint a korlátozást a Magyar Péter oldalán közzétett hozzászólása miatt kapta, mivel május eleje óta nem írt más véleményt a közösségi oldalra. A diákok egy brüsszeli nyári egyetemre indultak, amikor a reptéren összefutottak a szintén Brüsszelbe tartó Magyar Péterrel.

Ceglédi Zoltán politikai elemzőt is korlátozta a közösségi oldal, miután Magyar Péterrel kapcsolatban kritikus bejegyzést tett közzé. Érdekesség, hogy a Tisza Pár egyik EP-képviselőjének, Dávid Dórának közvetlen összeköttetése van a közösségi oldallal, mivel 2020 szeptembere óta a Facebookot üzemeltető Meta jogtanácsosaként dolgozik.