„Vitatkoztunk, de nem én szúrtam meg a párom fiát!” – állítja a lajosmizsei késeléssel vádolt férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt került bíróság elé egy román férfi, aki állítása szerint nem ő szúrta mellkason élettársa fiát Lajosmizsén egy elszámolási vita során.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a vádlott elismerte, hogy vitatkozott a sértettel, de cáfolta, hogy ő lenne a támadó.

A 28 éves férfi és az áldozat édesanyja élettársi kapcsolatban éltek, és korábban nem voltak rossz viszonyban egymással; külföldön is együtt dolgoztak, bár kölcsönös tartozásokat halmoztak fel.

A vád szerint a konfliktus akkor robbant ki, amikor a fiú 2023 októberében külföldi munkavégzést követően hazatért és szerette volna visszaszerezni a korábbi lakásukban tárolt személyes tárgyait és műszaki cikkeit. A vádlott azt állította, hogy azokat már átvitte egy rokonhoz, ami a vita kirobbanásához vezetett.

A vita hevében a terhelt és az áldozat dulakodni kezdtek, ami odáig fajult, hogy a férfi elővett egy bicskát és mellkason, majd vállon szúrta a fiút. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt férfi ellen, továbbá Magyarország területéről történő kiutasítását is kezdeményezte. Az elfogása óta letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.