Orbán Viktor azonnal milliárdokat csoportosított át

Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával jelent meg a Magyar Közlönyben egy határozat, amely szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek haladéktalanul át kell csoportosítania több mint 10 milliárd forintot a költségvetésben. A Magyar Közlönyben megjelent dokumentumok szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Külgazdasági és Külügyminisztérium részére kerül át az összeg, amelyet a külképviseletek dologi kiadásaira fordítanak.

A kormány emellett módosította saját tagjainak feladat- és hatásköréről szóló korábbi rendeletét, valamint az ügyrendjét is aktualizálta.

A Magyar Közlöny friss számában két helyesbítés is olvasható. Az egyik a kiegészítő rokkantsági támogatás és egyéb támogatások szabályairól szóló rendeletet érinti, mely szerint a jogosultság feltétele legalább 15 év szolgálati viszony. A másik helyesbítés a hivatásos és szerződéses állomány tagjaira vonatkozó személyügyi szabályokat tartalmazó rendeletet módosítja, amely a tanulmányi szerződésekkel kapcsolatos eljárásokat részletezi.