British Airways gép kényszerleszállása Budapesten

A British Airways egyik járata, amely Londonból Hongkongba tartott, vasárnap este egy utas rosszulléte miatt kényszerleszállást hajtott végre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A BA 31-es járatot érintő incidens során a Budapest Airport tájékoztatása szerint a gép túlsúlyos volt az üzemanyag mennyisége miatt, ami a leszállást követően a fékrendszer túlhevüléséhez vezetett. A tűzoltók az állóhelyre történő beállás után azonnal megkezdték a fékek hőmérsékletének mérését és hűtését. A fékek üzemi hőmérsékletre hűtése után a repülőgépet átadták a szerelőknek.

Az utasokat a gép fedélzetéről néhány perc alatt kiszállították, és a terminálon várták a légitársaság továbbutazással kapcsolatos döntését. A fedélzeten összesen 273 utas és 13 fős személyzet tartózkodott.

A Budapest Airport szerint a túlsúlyos leszállás és a fékrendszer túlhevülése miatt a torony ideiglenesen készenléti állapotot rendelt el. Az esemény során nem volt szükség külső erők bevonására, a helyzetet a repülőtér létesítményi tűzoltósága kezelte. A rosszul lett utast a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.