Mindent tud Batmanről? Gondolja át újra!

A sötét lovag, Batman több mint 85 éves pályafutása során számos alteregót és számtalan szárnysegédet, valamint ellenfelet ölelt fel, amelyek nyomon követése nem egyszerű feladat. A "Minden, ami Batman" című kiadvány ebben nyújt segítséget, összefoglalva Gotham igazságtevőjének életútját, és újdonságokkal szolgálva mind a kezdő, mind a tapasztalt képregényrajongók számára.

Batman népszerűségét részben annak köszönheti, hogy nincsenek szuperképességei, mégis emberfeletti erőfeszítésekkel harcol a gonosz ellen, ami inspirálóan hat az olvasókra. Tom King, a díjnyertes képregényalkotó, aki számos Batman-történetet írt, úgy véli, hogy a denevérember emberközelisége az, ami miatt a világ egyik legnépszerűbb szuperhősévé vált. King szerint Batman abban inspirál mindenkit, hogy a legnagyobb tragédiákat is lehetőségként használja fel, hogy erősebben, magasabbra törekedjen és megoldja az élet rejtélyeit.

A "Minden, ami Batman" kötet három fő témát jár körül: a karakter öt fő korszakát és alkalmazkodását a világ változásaihoz, Batman világát a különböző karakterekkel, helyszínekkel és eszközökkel, valamint a DC-univerzumok rendszerezését.

Batman sikere az 1930-as évek óta töretlen, amikor is a Detective Comics 27. számában debütált. A karakter az évek során több korszakon ment keresztül, beleértve az aranykort, az ezüst-, a bronz-, a sötét és a modern kort, és mindig képes volt alkalmazkodni a változó ízlésvilághoz.

A könyv részletesen bemutatja a Batman családot, a különböző Igazság Ligáit, Gotham város ikonikus tagjait, valamint a legfontosabb gonosztevőket és szerelmi érdeklődéseket. Emellett betekintést nyújt a Denevérbarlangba, a Wayne-birtokba és az Arkham Elmegyógyintézethez, valamint részletezi Batman képességeinek elsajátítását.

A kötet szórakoztató történeteket is tartalmaz a Batman karakterét megalkotó Bob Kane-ről, Bill Finger-ről és Jerry Robinson-ról, valamint azokról az ötletekről, amelyek az évtizedek során vagy elvesztek, vagy alapvetővé váltak.

A "Minden, ami Batman" könyv segítségével a rajongók könnyebben követhetik nyomon a DC idősíkjainak gyakori újraértelmezéseit, egy hat oldalas idővonal segítségével, amely a legfontosabb eseményeket sorakoztatja fel egészen a 2020-as évekig.

A kötet Matthew K. Manning és Daniel Wallace közös munkája, Tom King hozzájárulásával, Alastair Dougall főszerkesztésében, Sepsi László fordításában jelent meg a Kolibri Kiadó gondozásában 2022-ben.