MERE: Orosz diszkontlánc érkezik Magyarországra

Az orosz MERE üzletlánc hamarosan megnyitja első magyarországi boltját Káposztásmegyeren, egy korábban működő Spar helyén. A MERE, amely Oroszországban szerzett hírnevet rendkívül alacsony áraival és egyszerű üzletpolitikájával, most Magyarországon is meg kívánja hódítani a vásárlókat.

A MERE üzletlánc az alacsony árak és a letisztult üzletpolitika révén vált ismertté, és már több európai országban is jelen van, köztük Romániában és Szerbiában. A Káposztásmegyeren nyíló bolt a cég terjeszkedési stratégiájának része, amelynek célja, hogy kedvező árakkal vonzza a helyi lakosságot. Az orosz kiskereskedelmi lánc 2009-ben alakult, és mára legalább húsz országban van jelen.

A bezárt Spar üzlet helyén kialakítandó új MERE áruház nemcsak a vásárlóknak ígér változást, hanem a környék gazdasági fejlődéséhez is hozzájárulhat új munkahelyek teremtésével. A tervek szerint az üzlet az év második felében nyitja meg kapuit, és a vállalat reményei szerint hamarosan a helyiek kedvenc bevásárlóhelyévé válik. A MERE már előrehaladott tárgyalásokat folytat Vácon és Szegeden is, így a budapesti üzlet megnyitása után kezdheti meg vidéki terjeszkedését.

Az Index csapata korábban útra kelt, hogy letesztelje az egyik szerbiai üzletet, és bemutatták a bolt kínálatát. A raktárépületre emlékeztető üzlettér raklapjain valóban rendkívül olcsó termékeket találtunk, ezek minősége azonban igencsak megkérdőjelezhető. A kilenc kilós mosópor átszámítva 2754 forint, a légfrissítő 600 forint, az 1,3 literes mosogatószer 260 forint volt, a narancs kilója 370 forintba, a csirkemellfilé 1854 forintba, a fagyasztott pizza pedig nagyjából 500 forintba került, de kinézetre nem volt túlságosan bizalomgerjesztő.

A MERE tervei szerint három év alatt 200 üzletet szeretnének megnyitni Magyarországon, amivel 700 millió forintos forgalmat kalkulálnak. Hogy mi kapható még a szuperolcsó orosz diszkontláncnál, és mennyibe kerül, illetve mennyire nyerték el a termékek az Index munkatársainak tetszését, az az alábbi videóból derül ki.