Új befektetési funkciók a Magyar Államkincstár felületein

A Magyar Államkincstár jelentős fejlesztéseket hajtott végre a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazásokon, amelyeknek köszönhetően egyszerűbbé válik a befektetések kezelése. Az új funkciók között szerepel a rendszeres befektetési megbízások rögzítésének lehetősége is.

Az ügyfélkapus online számlanyitási szolgáltatás 2019-es bevezetése óta a számlanyitások 70%-át, a megtakarításokkal kapcsolatos ügyeknek pedig közel 90%-át intézik az ügyfelek az interneten. A Magyar Államkincstár jelenleg 940 ezer értékpapírszámlával és Start-számlával rendelkező ügyféllel büszkélkedhet, és a legújabb fejlesztésekkel tovább bővítette a WebKincstár és MobilKincstár szolgáltatásait.

Az új funkciók között megtalálható a rendszeres befektetési megbízások rögzítése, amely lehetővé teszi, hogy a Kincstár automatikusan végrehajtsa a befektetéseket, így az ügyfeleknek nem kell minden alkalommal bejelentkezniük a rendszerbe. Emellett a cégek, amelyek értékpapírszámlával rendelkeznek, mostantól kettős aláírási jogosultsággal is kezelhetik befektetéseiket online. A QR-kódos átutalás és az állampapír-vásárlást segítő részletes információk és dokumentumok is elérhetővé váltak a felhasználók számára.

A Kincstár kiemelt figyelmet fordít az ügyfelek és a kezelt megtakarítások védelmére. Ennek érdekében a WebKincstár és a MobilKincstár új biztonsági funkciókkal is bővült, például minden terhelési tranzakciót SMS-ben kapott kóddal vagy PUSH-üzenettel kell megerősíteni, és minden tranzakcióról SMS- vagy PUSH-értesítést küld a Kincstár.

Az Államkincstár folyamatosan fejleszti rendszereit, hogy az ügyfelek még kényelmesebben és biztonságosabban intézhessék pénzügyeiket. A WebKincstár és Mobilkincstár továbbra is az egyik legmodernebb platform a hazai befektetési piacon.