A 4iG megvásárolta a PR-Telecomot

A 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. újabb távközlési vállalatot, a PR-Telecom Zrt.-t vásárolta meg, ezzel tovább bővítve előfizetői és infrastrukturális bázisát.

A 4iG Nyrt., amely korábban már felvásárolta a Vodafone-t, most a PR-Telecom Zrt. százszázalékos tulajdonrészét is megszerezte. A PR-Telecom Zrt. 25 éve működik Magyarországon, és jelenleg 250 ezer háztartást, valamint 55 ezer előfizetőt szolgál ki, optikai- és optikai-koax vegyes kábeles infrastruktúrával. A cég tíz vármegyében nyújt szolgáltatásokat, több mint kétszáz településen.

Fekete Péter, a 4iG cégcsoport vezérigazgatója szerint a PR-Telecom megvásárlása lehetőséget teremt a magyarországi optikai gerinc és fedőhálózat bővítésére, erősítve ezzel a vállalat vezető szerepét a vezetékes szolgáltatások piacán. Szunyoghné Fojt Marina, a távközlési cég leendő vezérigazgatója kiemelte, hogy az akvizíció lehetővé teszi a hálózat további fejlesztését és a szolgáltatások magasabb színvonalú nyújtását.

A PR-Telecom hálózata mintegy 3400 kilométeres, amelyből a gerinchálózat 1000, az optikai FTTH hálózat pedig 670 kilométert tesz ki. Az adásvétel, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024 negyedik negyedévében zárulhat le, a felhasználók számára semmilyen változást nem jelent.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában, a vezérigazgatói pozíciót Szunyoghné Fojt Marina tölti be, míg az operatív igazgató Fojt Zoltán marad. A 4iG a közelmúltban több akvizíciót is végrehajtott, például az űriparban, és bár a nagy Vodafone-ügylet után a cég főként a konszolidációra és a transzformációra összpontosított, a kisebb akvizíciók továbbra is folytatódnak.

A PR-Telecom adatai szerint a cég a tavalyi évet 5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta, üzemi eredménye 176 millió forintos veszteség volt, az adózott eredmény szintjén pedig -261 millió forintos mínuszt könyvelt el. A 4iG árfolyama a magyar tőzsdén a mai kereskedésben nem mutatott változást. Az ügyletre a versenyhivatalnak még rá kell bólintania.