BYD: Webcím zavar a német piacon

A BYD autógyártó németországi terjeszkedése során szembesült azzal a kínos helyzettel, hogy a leglogikusabb német domain nevet már más foglalta le, és nem autókat kínálnak rajta.

A kínai BYD, mely a "Build Your Dreams" mondat rövidítése, nagy terveket sző Németországban, és a foci-Európa-bajnokság egyik főszponzoraként is megjelent, azonban a Focus szerint egy lényeges részletre nem figyeltek. A vállalat számára nyilvánvalóan ideális www.byd.de webcímet már egy másik vállalkozás használja, amely "Buy Your Dildo" (Vedd meg a dildódat) néven fut, és egy "Cumming next" (Hamarosan érkezik) felirattal köszönti a látogatókat.

Ez a helyzet valószínűleg kényelmetlen a BYD számára, hiszen az autógyártó német weboldalának címe nem a kézenfekvő www.byd.de, hanem a www.byd.com/de – egy apró, de jelentős különbséggel. Jelenleg nem áll rendelkezésre információ arról, hogy folyamatban vannak-e tárgyalások a domain név átvételéről, de feltételezhető, hogy a BYD-nek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja szerezni a kívánt webcímet.

A cikkben említett Európa-bajnokság kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a magyar válogatott egyik középpályása, Callum Styles, aki 61 percet játszott a skótok elleni utolsó csoportmérkőzésen, távozik angol klubjától, a Sunderlandtől. A klub hivatalos oldalán közölte, hogy nem él opciós jogával Styles kapcsán, így a játékos visszatér a harmadosztályú Barnsleyhoz.

A német gazdaságban azonban nem csak a domain név okozhat fejtörést a vállalatoknak. A német Monopóliumbizottság (Monopolkommission) a gazdaság több ágazatában kialakult nemkívánatos fejleményekre hívta fel a figyelmet Robert Habeck gazdasági miniszternek hétfőn benyújtott Verseny 2024 című jelentésében. A jelentés rámutat az élelmiszerellátásban és a távhőszolgáltatásban kialakult monopolhelyzetekre, valamint az államvasutaknál szükséges ügyfélközpontúbbá tételre. A Monopóliumbizottság szerint a verseny hiánya és a hatalmi eltolódások gyengíthetik a német gazdaság versenyképességét és társadalmi elfogadottságát.

A sport világában a csapatépítés és a közösségi szellem kiemelten fontos. José Fonte, a BBC szakértője és a portugál labdarúgó-válogatott egykori játékosa, Cristiano Ronaldóval kapcsolatos élményeit osztotta meg, amelyek rávilágítanak a csapatmunka és az egyéni példamutatás jelentőségére. Fonte szerint Ronaldo vezetői szerepe és elkötelezettsége, mint például amikor egész csapatot jeges fürdőre és szaunázásra késztette hajnali kettőkor, csapatként is egységesebbé tette őket. Ronaldo hozzáállása, mint a csapatkapitányé, inspiráló volt társai számára, és ez a mentalitás segítette őt abban, hogy még 39 évesen is a legjobbak között maradjon.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!