Szijjártó Péter gratulált a magyarul kiválóan beszélő új holland gazdasági miniszternek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter gratulált Dirk Beljaartsnak, aki a holland kormányban gazdasági miniszterként kezdhet dolgozni. Szijjártó Péter a közösségi oldalán osztotta meg gratulációját, miután Geert Wilders barátja, Dirk Beljaarts pártja győzelmet aratott, és több hónappal később hivatali esküt tett a holland kormányban.

A magyarul kiválóan beszélő tiszteletbeli konzul, Dirk Beljaarts hosszú évek óta elkötelezetten dolgozott a holland-magyar kapcsolatok fejlesztésén és segítette a magyarok ügyes-bajos dolgait. Szijjártó Péter a gratuláló levélben kiemelte, hogy Európa legégetőbb problémái közé tartozik a gazdasági növekedés lassulása és a versenyképesség hanyatlása, amelyek terén jelentős hátrányt szenvedtünk más gazdasági erőközpontokkal szemben.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása az egyik legfontosabb feladat, és ezt minden akadályozó politikai ideológiától mentesen kell megvalósítani. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az EU-s soros elnökség alatt kiemelt prioritás a versenyképességi paktumban való előrelépés, és ebben számítanak Hollandia, valamint Dirk Beljaarts támogatására.

Szijjártó Péter levelében kifejezte elismerését és köszönetét Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett közel 10 éves tiszteletbeli konzuli munkájáért és a magyar-holland kapcsolatok fejlesztéséért. A tárcavezető azt is megjegyezte, hogy az elnökség alatt ki fognak állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen, és hangsúlyozta a szilárd és egységes európai belső piac, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartásának és kiterjesztésének fontosságát.