A Tenerifén eltűnt fiú édesanyja a fájdalmukat leírhatatlannak nevezte

Megszólalt a tenerifei nyaralás során eltűnt 19 éves fiú édesanyja, aki a család által átélt "fájdalmat és kínt" szavakkal leírhatatlannak nevezte.

  1. június 17-én hajnalban tűnt el Jay Slater, a 19 éves angol kőműves tanonc Tenerifén. A Lancashire-ből érkezett fiatalember egy spanyol zenei fesztiválon vett részt két barátjával, majd miután lekéste a szállásához visszainduló buszt, 11 órán át gyalogolt, hogy hazaérjen, ami végül nem sikerült. A tenerifei hatóságok még szombaton kérték új önkéntesek csatlakozását Jay Slater kereséséhez, azonban vasárnap bejelentették, hogy a nagyszabású keresési akció véget ért, de az ügyet nyitva hagyták.

Debbie Duncan, az eltűnt fiú édesanyja közleményében kifejtette, hogy családja csak szeretné megtalálni a fiát, és elítélte az interneten terjedő összeesküvés-elméleteket, amelyek fiának eltűnésével kapcsolatosak. Az édesanya fiát egy normális, harmadik éve gyakornoki programban részt vevő fiatalemberként írta le, aki sok baráttal rendelkezett.

„Szavakkal nem lehet leírni azt a fájdalmat és kínt, amit átélünk. Ő a mi gyönyörű fiúnk, akinek az egész élete előtte áll, és mi csak meg akarjuk találni” – mondta az édesanya.

A nagy keresési akció ugyan véget ért, de a család és a spanyol hatóságok továbbra is keresik a fiút.