Putyin és Kim Dzsongun közös autózása Phenjanban

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető tréfálkozva tett egy autókázást Phenjanban, ami számos mém születését eredményezte az interneten.

A múlt heti látogatás során készült videofelvételen a világ két ismert autoriter vezetője látható, ahogy egy orosz gyártmányú páncélozott limuzinnal járják körbe az észak-koreai fővárost. A felvétel népszerűsége hamar terjedni kezdett, és a nukleáris atomhatalmak vezetőinek baráti időtöltését bemutató jeleneteket sokan a carpool videókhoz hasonlították.

A Reuters információi szerint Putyin az Aurus luxuslimuzin vezetésével kívánta Oroszország gazdasági erejét és anyagi függetlenségét hirdetni. Azonban a limuzin vámnyilvántartásából kiderül, hogy a gyártás során több millió dollár értékben használtak fel Dél-Koreából származó import alkatrészeket.

Putyin látogatása során a két ország vezetői megerősítették a kereskedelmi és biztonsági kapcsolatok elmélyítésére vonatkozó szándékukat, és Kim Dzsongun támogatásáról biztosította Putyint az ukrán konfliktusban.