Terítette a lapokat a MÁV, így lehet utazni idén a Balatonon

A nyári szünet kezdetével a MÁV-VOLÁN-csoport ismét kínálja a Balaton24 napijegyet, amely kedvező áron kínál korlátlan utazási lehetőséget a Balaton környékén.

A MÁV-START pénztárakban és automatákban 1090 forintért, online felületen pedig 5% kedvezménnyel, 1035 forintért kapható a Balaton24 napijegy, amely 24 órán át érvényes a balatoni régióban közlekedő vonatokon és helyközi buszokon, beleértve a balatonfenyvesi kisvasutat is.

A MÁV-VOLÁN-csoport az elmúlt időszakban több kedvezményes jegy- és bérletterméket vezetett be, amelyek hozzájárulnak a közösségi közlekedés népszerűségének növekedéséhez. Az ország- és vármegyebérletek, valamint a 14 év alattiak díjmentes utazása is ebbe az irányba mutatnak.

A Balaton24 napijeggyel a Balaton körül, Tapolca és Sümeg között másodosztályon, a balatonfenyvesi kisvasút vonalán, valamint a Volánbusz helyközi járatain korlátlanul utazhatunk. A korábbi években megszokott 72 órás és a 26 év alattiaknak szóló jegyek megszűntek, de a Balaton24 továbbra is kiváló választás a térségben utazóknak.

Ez a jegytípus különösen előnyös lehet azok számára, akik vármegye határokat átlépve terveznek egynapos kirándulást, például Keszthelyről Sümegre vagy Balatonboglárról Keszthelyre. A Balaton24 napijegy érvényes a balatonfenyvesi kisvasútra is, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek programlehetőséget kínál.

Azonban a Balaton északi partján utazóknak érdemes figyelembe venniük, hogy a Tapolcáról Balatonfüredre tartó személyvonat egyik kocsija kigyulladt Szepezdfürdő megállóhelyen, ami miatt a forgalom szünetel Révfülöp és Zánka-Köveskál állomások között. A tűzoltás és a vizsgálat ideje alatt pótlóbuszok szállítják az utasokat, és jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra kell számítani a Székesfehérvár-Tapolca vonalon. A Volánbusz menetrend szerinti járatain elfogadják az érvényes vasúti menetjegyeket, és az érintett vonat utasai továbbutazhatnak a Kék Hullám InterCityvel és pótlóbuszával.