Joe Biden folytatódó támogatására szólított fel felesége

Jill Biden first lady férje, Joe Biden folytatódó támogatására kérte a Demokrata Párt vagyonos pénzügyi donorjait, miután a Biden-Trump vitában gyengébb teljesítményt nyújtott.

Jill Biden a támogatásra szólított fel több, zárt körben rendezett találkozón, amelyeket New York és New Jersey államban tartottak szombaton, két nappal a vitát követően. A first lady kijelentette, hogy Joe Biden nem csupán a megfelelő személy az elnöki feladatra, hanem ő az egyetlen személy rá. Ezen kívül pénteken egy New York-i LMBTQ-közösségi rendezvényen is felszólította az összegyűlteket férje támogatására.

Joe Biden Észak-Karolina államban választási gyűlésen is részt vett pénteken, ahol elismerte, hogy nem fiatal már, és nem vitázik úgy, mint régen, de meg van győződve arról, hogy képes ellátni az elnökséggel járó feladatokat.

Az első 2024-es elnökjelölti vita Atlantában zajlott csütörtökön, a CNN stúdiójában, közönség nélkül. A 90 perces vita során a demokrata és a republikánus jelölt egyaránt kifejtette nézeteit és reagált a másik megállapításaira.

A CNN által készített felmérés szerint a nézők 67 százaléka Donald Trumpot látta a vita győztesének. Joe Biden szereplését több baloldali médium is „katasztrofálisként” értékelte, többek között a CNN, NBC, MSNBC és ABC műsorai is az elnök gyenge teljesítményét és annak lehetséges következményeit elemezték demokrata párti megszólalókkal.

Több demokrata párti tisztségviselő, köztük Kamala Harris alelnök, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó és Hakeem Jeffries, a kongresszus alsóházában lévő demokrata képviselőcsoport vezetője, továbbra is támogatásáról biztosította Joe Bident.

A The New York Times szerkesztőségi cikkében arra szólította fel az elnököt, hogy lépjen vissza a választási indulástól, megállapítva, hogy Joe Biden "nem az az ember, aki négy évvel ezelőtt volt", és hogy a vita során küszködött azzal, hogy kifejtse, mit szeretne elérni egy második elnöki ciklusban, valamint hogy reagáljon Trump provokációira.

Cedric Richmond, Joe Biden kampánystábjának társigazgatója elutasította a The New York Times felszólítását, megjegyezve, hogy a lap 2020-ban sem támogatta Bident az előválasztási folyamatban, "mégis jó vége lett a számára". A The New York Times 2020 novemberében azonban már Joe Biden mellett állt, és hagyományosan a Demokrata Párt elnökjelöltjét támogatja 1956 óta.