A brazilok lenyűgöző győzelmet arattak a Copa Américán

A brazil labdarúgó-válogatott megmutatta erejét az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, ahol pénteken 4–1-re győztek Paraguay ellen. Vinícius Junior, a Real Madrid csillaga, két góllal és lenyűgöző cselekkel járult hozzá a sikerhez, de a meccs nem ment zökkenőmentesen, hiszen a játékosok közötti indulatok is felszínre kerültek.

A brazil csapat a D csoport második fordulójában állt helyre a kezdeti csalódást keltő döntetlen után, amikor Costa Ricával nem bírtak túljutni a 0–0-s eredményen. A Las Vegas-i találkozón már a félidőben 3–0-ra vezettek, és a mérkőzés végére 4–1-re alakították az eredményt. Vinícius Junior mellett Savinho és Paqueta is eredményes volt, utóbbi a büntetőt követően talált be.

Vinícius Junior kiváló teljesítményt nyújtott, gyakran két védőt is megszégyenítve. Az ellenfél taktikai szabálytalanságai ellenére is kitartott, bár egyik ilyen eset után a játékosok közötti heves szóváltás és lökdösődés tört ki, ami végül Vinícius Junior sárga lapjával és Andres Cubas kiállításával zárult.

A paraguayi válogatott ezzel a vereséggel elveszítette továbbjutási esélyét, míg a csoport másik mérkőzésén a kolumbiai csapat 3–0-ra legyőzte Costa Ricát, ezzel bejutott a negyeddöntőbe és folytatta veretlenségi sorozatát, amely már 25 mérkőzés óta tart.