A MÁV tájékoztatása: menetrendi változások a vasúti pályafelújítások miatt

A MÁV Zrt. szombati közleménye szerint a vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések következtében több vasútvonalon is módosul a személyszállító vonatok menetrendje, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszok veszik át az utasok szállítását.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon július 1-jétől 16-ig több ütemben végzett karbantartások miatt változik a menetrend Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomások között. Július 6-án és 7-én a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, míg más napokon, mint például július 1-jén, 5-én, 8-án, valamint 12-én és 13-án, csak néhány esti és reggeli vonat érintett a változásokban, a többi a megszokott menetrend szerint jár.

A Komárom-Székesfehérvár vonalon július 6-án és 7-én Székesfehérvár és Kisbér közötti pályakarbantartás miatt módosul a menetrend, és pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig tartó pályafelújítás következtében Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek, amelyek menetrendje néhány perccel eltér a vonatokétól, de a csatlakozások Veszprémben a Bakony és Göcsej InterCitykhez biztosítottak.

A Füzesabony-Eger vonalon július 6-tól 9-ig az IR87-es Agria InterRégió vonatok módosított menetrend szerint járnak a maklári vasúti átjáró átépítése miatt, és ebben az időszakban Füzesabony és Eger között pótlóbuszokkal kell utazni. Emellett a Füzesabony-Eger közötti lezárás miatt az Eger-Szilvásvárad vonalon is pótlóbuszok közlekednek ugyanebben az időszakban.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon augusztus 18-ig Cegléd és Abony, valamint a Szajol-Kisújszállás-Karcag vonalszakaszon végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend. A Debrecen-Füzesabony vonalon július 2-ig hétköznap éjszakánként 18 órától másnap reggel 6 óráig tartó pályakarbantartás miatt Füzesabony és Tiszafüred, illetve Egyek között pótlóbuszok közlekednek.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon július 6-án és 7-én Sülysáp és Tápiószecső közötti pályakarbantartás miatt módosul a menetrend. A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon augusztus 22-ig tartó átépítés miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, és a Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes vonalon is több vonat módosított menetrend szerint, esetenként korábban jár.

A nemzetközi közlekedést érintő változásokról a MÁV tájékoztatása szerint a cseh vasúton végzett pályafelújítási munkák miatt június 29-től július 2-ig a Metropolitan EuroCity vonatok (280, 278, 276, 274, 272) Breclav és Prága között módosított menetrend szerint közlekednek. A horvát vasútvállalat tájékoztatása alapján június 30-tól a Déli pályaudvarról Zágrábba induló 204-es számú Agram InterCity utasainak Kapronca állomáson át kell szállniuk másik vonatszerelvényre.