Akciós élelmiszerárak a nagyáruházakban

A magas élelmiszerárak és az infláció ellenére is találhatunk kedvező ajánlatokat a nagy élelmiszer-áruházakban, amelyek július 3-ig érvényesek. A Blikk Árfigyelő rovatának köszönhetően összegyűjtöttük a legjobb akciókat, hogy a vásárlók könnyebben tudjanak spórolni.

A Tesco kínálatában az Univer ketchup 869 forintért kapható 590 grammos kiszerelésben, ami kilogrammonként 1473 forintos árat jelent. Az Auchanban a sárgadinnye kilogrammonként 548 forintba kerül, egészben értékesítve. Az Aldi friss, vákuumcsomagolt csirkeszárnyat kínál 749 forintos kilogrammonkénti áron.

A Penny Marketben a vöröshagyma kilogrammonként mindössze 249 forintért szerezhető be. A Spar lecsókolbászát többféle ízben kínálják a kiszolgálópultban, 189 forintért 10 dekagrammonként, ami kilogrammonként 1890 forintnak felel meg. Végül a Lidlben a marinált sertéstarja 1749 forintba kerül 600 grammos kiszerelésben, ami kilogrammonként 2915 forintos árat jelent.

Ezek az akciók lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak, hogy a magas élelmiszerárak és az infláció ellenére is gazdaságosan töltse meg a hűtőt. Az ajánlatok változatossága segít abban, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb termékeket.

Július elsejével megszűnt a kötelező akciózás, amelyet a kormány az élelmiszer-árstop kivezető pótlásaként vezetett be egy évvel ezelőtt. Az akciózás megszűnése ellenére a boltok továbbra is kínálnak kedvezményeket, hiszen a magyar vásárlók árérzékenyek és kedvelik az akciókat. A hvg.hu bevásárlókosara szerint a „normál” kosár értéke 2,3 százalékkal csökkent egy hónap alatt, és a legjobban az Auchanban, a második legjobban az Aldiban, a harmadik legkevésbé drága pedig a Penny Marketben jöttünk ki. Az alternatív élelmiszereknél átlagosan kis mértékű drágulás látszik, de a sima változatok ára tovább esett. Az infláció ellenére is vannak tehát lehetőségek a takarékos vásárlásra.