Hosszú Katinka mégis készülhet a 2024-es párizsi olimpiára

Az Eurosport bejelentette, hogy a 2024-es párizsi olimpiai játékok szakértői között szerepel majd Hosszú Katinka és Pásztory Dóra is. A csatorna 47 piacon, 19 nyelven közvetíti majd az eseményeket, és több mint száz neves olimpikonból álló stábot hívott össze a világszínvonalú elemzésekhez.

Az Eurosport, amely az olimpiai játékok európai otthonaként ismert, szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a 2024-es párizsi játékokra készülő szakértői gárdájában helyet kapott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és az összesen öt olimpiai érmet szerzett, köztük két aranyat, Pásztory Dóra is. Scott Young, a Warner Bros. Discovery Sports Europe tartalomért, gyártásért és üzleti működésért felelős igazgatója szerint az Eurosport-csapat páratlan szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik az olimpiával kapcsolatban.

Az Eurosport a Warner Bros. Discovery részeként első alkalommal készít regionális műsort, amely naponta kerül majd adásba többek között Romániában, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban és Szlovákiában. A műsorokat Romániában forgatják és gyártják, és ezek kiegészítik majd a helyi programokat. A nézők az Eurosport 1-en követhetik majd a nemzetközi jelentőségű sportolókat, míg az Eurosport 2-n a regionális hősök kerülnek majd reflektorfénybe.

A "Bonjour, Paris!" című regionális műsor az Eurosport 2-n lesz látható, amely az olimpiai játékok minden napján információkat és elemzéseket nyújt majd a versenyekről és a sportolókról. Az első adás 2024. július 24-én 14:30-kor kezdődik, és az olimpiai játékok teljes időtartama alatt naponta reggel 8 órától lesz elérhető.

Hosszú Katinka, aki június végén még úgy állt, hogy nem vehet részt a hatodik ötkarikás versenyén, szakértőként mégis fontos szerepet tölt majd be a párizsi olimpián. Pásztory Dóra mellett olyan neves olimpiai bajnokok is részt vesznek a közvetítésekben, mint Alain Bernard, Arnaud Tournant, Carolina Klüft, Fabian Hambüchen és James Cracknell.

Az új streamingfelület, a Max segítségével az Eurosport minden eddiginél teljesebb, átélhetőbb és szórakoztatóbb közvetítéssel készül a párizsi olimpiára. A közvetítéseket elképesztő olimpiai háttérrel rendelkező szakértői csapat színesíti majd, és a magyar nézők a kifejezetten Közép-Európára koncentráló reggeli műsorban Hosszú Katinkát és Pásztory Dórát is láthatják majd. Közép-európai stúdiónkban Hosszú Katinka és Pásztory Dóra elemzi majd az úszóversenyeket, de feltűnik majd a képernyőn a veszprémi kézilabdacsapat új vezetőedzője, Xavi Pascual is, aki a magyar válogatottak teljesítményeit is kiemelten fogja figyelni. Pásztory Dóra évek óta külföldön él a családjával, és a Partizán őt kérte fel a 2022-es, majd az idei választási eredményváró műsora egyik műsorvezetőjének.

Hosszú Katinka, aki a Rómában zajló Sette Colli versenyen úszott ideje 200 méter vegyesen (2:18.41) elmaradt az olimpiai szintidőtől (2:11.47), így nem sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt, de úszó szakértőként lesz tagja az Eurosport közép-európai stábjának. Hosszút nem törte le, hogy nem állhat rajtkőre Párizsban, mert így is boldog éve van. „Mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker” – írta.