Franciaország elődöntőbe jutott az Európa-bajnokságon

Franciaország a büntetőpárbaj során legyőzte Portugáliát, így bejutott az Európa-bajnokság 2020 elődöntőjébe. A rendes játékidő és a hosszabbítás gól nélküli döntetlennel zárult, majd a büntetők során 5-3-ra diadalmaskodtak.

A mérkőzés során mindkét csapatnak akadtak lehetőségei, de egyikük sem tudott élni velük, így maradt a 0-0 a rendes játékidő végén. Franciaország támadásban küzdött, míg Portugália hibákat vétett, és Cristiano Ronaldo kevésbé volt érintett a játékban. A találkozó során sérülések és elhibázott lehetőségek is történtek. Franciaország a kezdettől fogva dominált, Mbappéval a soraiban, aki kulcsjátékosnak bizonyult a franciák számára.

A hosszabbítás sem hozott változást az eredményben, így a büntetőpárbaj döntött, amely során Joao Felix volt az egyetlen, aki nem értékesítette a büntetőjét. Franciaország ezzel 5-3-ra nyerte a párbajt, és biztosította helyét az elődöntőben.

A statisztikák szerint Portugália 15 lövést adott le, ebből 4 talált kaput, 10 szögletet rúgtak, és a labdabirtoklás 60%-át birtokolták. Franciaország 20 lövést lőtt, ebből 5 ment kapura, és 869 passzt adtak.

A mérkőzés után Cristiano Ronaldo visszavonult az Európa-bajnokságoktól, ugyanazon a napon, mint Toni Kroos. Franciaország a következő körben Spanyolországgal mérkőzik meg, akik korábban 2-1-re legyőzték Németországot. Franciaország erős mérleggel rendelkezik Portugália ellen, a két csapat közötti 28 mérkőzésből 19-et megnyertek. Legutóbbi nagy tornán, a 2016-os Európa-bajnokság döntőjében találkoztak, ahol Portugália győzött. Ronaldo és Pepe valószínűleg utoljára játszottak Európa-bajnokságon.