74 éves nagymama tűnt el Esztergomban

Esztergomban tűnt el egy 74 éves asszony, Ilonka néni, aki korábban gyakran utazott egyedül az unokájához. Az utolsó térfigyelő kamerai felvételen még látható volt, de azóta semmi hír róla, és a telefonja is néma.

Ilonka néni rendszeresen látogatta unokáját Esztergomban, és mindig egyedül utazott vissza Győr környéki kis falujába. Június 27-én is unokája tette fel a buszra Visegrádon, de az esztergomi átszállásnál nyoma veszett. A családja szerint kizárt, hogy eltévedt volna vagy más járatra szállt volna fel, mivel mindig jól tájékozódott és megszokott útvonalon közlekedett. Ilonka néni csomagját az esztergomi buszpályaudvar mosdójában találták meg, ami nagyon szokatlan a számára, mert soha nem hagyta el a holmijait.

Az unokája, Róbert és az unoka barátnője, Eőry Emese, aki a keresés koordinálását vállalta magára, elmondta, hogy a család büszke volt rá, hogy Ilonka néni önállóan utazik, és eddig nem is féltették. Azonban a bőröndje előkerülése óta nagyon aggódnak. Kapuváron többen is látták, de a térfigyelő kamerák felvételein nem szerepel, és másik információ szerint Szentendre vagy Budapest felé indult volna tovább, de erre sem találtak bizonyítékot.

A család azonnal értesítette a rendőrséget, és mivel Ilonka néni egészséges, nem gondnokság alatt álló felnőtt, a törvény szerint 24 órával a jelzés után rendelték el a körözését. A Prospective mentőkutyás keresőegység is bekapcsolódott a keresésbe, de a kutyák sem találták meg, merre indulhatott. A kutatás során Esztergom és Győr környékét is átkutatták.

Szalóki Zsolt, az egyik önkéntes kutatóegység tagja szerint, mivel Esztergom közel van a szlovák határhoz, és nincs határellenőrzés, elképzelhető, hogy Ilonka nénit a határ másik oldalán kell keresni. A kutatóegység tagja hozzátette, hogy mivel Ilonka néni nem akart új életet kezdeni és nem volt beteg, sajnos nem lehet kizárni, hogy baj érhette.

A rendőrség kéri, hogy aki látta Ilonka nénit, azonnal értesítse az esztergomi rendőröket a 06 33 510-268-as telefonszámon vagy a rendőrség ingyenesen hívható, 112-es segélyvonalán.