„Negyedévente összeomlik a fiam” - Az edző tárgyalását fejfájásra hivatkozva hagyta ki

Már kedden este tüntetők gyűltek össze az újpesti bíróság előtt, ahol egy szexuális ragadozóként vádolt harcművészeti edző tárgyalását várták szerda reggelre. Az edző azonban betegségre hivatkozva nem jelent meg, így a tárgyalást elhalasztották november végére.

F. Márton, az újpesti harcművészeti sportegyesület vezető edzője, 2015-ben került kapcsolatba két kiskorú tanítványával, akikkel éveken át szexuális viszonyt tartott fenn, és alkoholfogyasztásra is rávette őket. Az ügyvédje, ifj. dr. Auner Tamás szerint az edző magas vérnyomásra és fejfájásra panaszkodott, és ígéretet tett arra, hogy elküldi az orvosi igazolást.

Az egyik áldozat édesapja szerint a fia pszichésen összeomlott, az egyetemet is otthagyta, és negyedévente összeomlik. Az édesapa szerint a fiú pszichiátriai intézménybe szeretne feküdni két hónapra, hogy intenzívebben foglalkozzanak vele. Az anyjával minimális a kapcsolata, mivel az asszony nem hajlandó szembenézni a valósággal, és megtagadta a tanúvallomást is.

Az ügyvéd, dr. Szalai István elmondta, hogy a tárgyaláson indítványozni fogják, hogy a fiatalember a vádlott távollétében legyen meghallgatva. Az ügyészség azt indítványozza, hogy ha a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, akkor 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéljék, és véglegesen tiltsák el a kiskorúakkal kapcsolatos foglalkozások gyakorlásától.