Varga Barnabás hamarosan maszkban térhet vissza

A magyar válogatott csatára, Varga Barnabás, aki súlyos fejsérülést szenvedett, elmondta, hogy javulóban van és maszkot fog viselni a jövőben.

Varga Barnabás, a magyar válogatott támadója, aki a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szenvedett fejsérülést, a FradiMédiának adott első interjújában beszélt állapotáról. A játékos jelenleg Szentpéterfán gyógyul, ahol a Ferencváros stábja is felkereste. Varga elmondása szerint az arcán lévő duzzanat már csökkent, és hamarosan eltávolítják a varratokat, ezt követően pedig maszkot kell majd csináltatnia, hasonlóan Mbappéhoz.

A csatár hálás a rajongók támogatásáért és azt ígéri, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen és segíthessen a Fradinak. A teljes interjú, amelyben Varga többek között arról is beszél majd, hogy mire emlékszik az ütközésből és hogyan érintette a sportvilág együttérzése, a Fradi TV július 9-i adásában lesz megtekinthető.

Varga hasonlóan járt, mint a franciák sztárja, Kylian Mbappé, aki az osztrákok elleni első meccsen fejelt bele Kevin Danso vállába és eltörött az orra. Mbappé az Eb-n maszkban tért vissza, bár panaszkodott, hogy nem lát ki belőle rendesen és az izzadság is alatta ragad. Varga Barnabásnak is meg kell tanulnia elviselni ezeket a kényelmetlenségeket, bár arról egyelőre nincs hír, hogy mikor térhet vissza a pályára.

A válogatott harmadik csoportmeccsének 69. percében egy beadást követően szerencsétlenül ütközött a skót kapussal és a földre került. Végül hordágyon tolták le a pályáról, és a stuttgarti kórházba vitték, ahol kiderült, hogy az arccsontja több helyen eltört, még Stuttgartban megműtötték, majd néhány nappal később hazatért Magyarországra. Nem sokkal később a magyar válogatott is hazatért, mivel bár az utolsó csoportmeccsüket megnyerték, a többi csoport eredményei miatt ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

Varga a mihamarabbi visszatérésre koncentrál, ezért arra kért mindenkit – elsősorban az újságírókat –, hogy ne zavarják kérdésekkel a gyógyulását.