Villámcsapás áldozata lett egy férfi New Jerseyben

Egy 59 éves férfi életét vesztette, amikor villámcsapás érte egy New Jersey-i tengerparton, miközben másokat próbált figyelmeztetni a közeledő vihar veszélyeire.

Patrick Dispoto a barátnőjével, Ruth Fussellel tartózkodott a strandon június 23-án, vasárnap, amikor észlelték a vihar közeledtét. Azonnal elindultak az autójuk felé, de Dispoto úgy döntött, visszatér, hogy figyelmeztesse a többi strandolót is. "Figyelmeztetnem kell ezeket a srácokat, hogy mindjárt megnyílik fölöttük az ég, egy perc és jövök" – mondta a férfi a barátnőjének.

Fussell várakozott, de amikor Dispoto nem tért vissza, és nem válaszolt a telefonhívásaira, elindult őt keresni. Tizenöt perc múlva találta meg eszméletlenül a földön fekve. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek és megpróbálták újraéleszteni, kórházba szállították, de sajnos nem tudták megmenteni az életét. A boncolás később megerősítette, hogy a halál oka villámcsapás volt.

A tragédia után néhány nappal villámlásra figyelmeztető rendszert helyeztek ki a tengerparton. Ezt a rendszert már korábban beszerezték, és a szerencsétlen eseményt követő szerdára tervezték a felállítását.