Szúnyoginvázió zavarja a német válogatottat

A német labdarúgó-válogatott felkészülését szúnyogok és a rovarirtáshoz használt kakaógőz szaga hátráltatja a bajorországi edzőközpontban.

A The Athletic szerint a német csapatot szúnyoginvázió zavarja meg Herzogenaurach városában, ahol a dánok elleni Európa-bajnoki mérkőzésre készülnek. A helyzet annyira súlyos, hogy a játékosok nem tudták együtt nézni az Eb többi meccsét sem, mivel a medence mellett, ahol erre lehetőségük lett volna, a szúnyogok miatt elviselhetetlenek a körülmények.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint "rendellenes járvány" sújtja a csapatot, és több szélre lenne szükség, hogy csökkenjen a szúnyogok száma. Manuel Neuer, a csapat kapusa arra figyelmeztette társait, hogy éjszaka zárják be a szúnyoghálót, míg Maximilian Beier csatár úgy véli, ha a szúnyogok jelentik a legnagyobb problémát, akkor minden rendben van.

Az idei szúnyoginvázió súlyosabb a megszokottnál, részben az áradások miatt. A német válogatott edzőközpontja egy erdős, vidéki területen helyezkedik el, egy korábbi amerikai katonai bázis területén, ami a hőség miatt ideális körülményeket teremt a szúnyogok számára. A rovarirtáshoz használt kakaógőz szaga további kellemetlenséget okozott, így a játékosok a szúnyogprobléma enyhítése után sem tudták elhagyni az épületeket.

A német válogatott szombat este kilenckor Dortmundban lép pályára Dánia ellen az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, a mérkőzést a hvg.hu fogja percről percre közvetíteni.