Sony gaming robot: A játékot kivetítő és a kontrollert odahozó társ

A Sony Interactive Entertainment egy új szabadalmi kérelmet nyújtott be, amely egy beépített játékrendszerrel rendelkező Robot Segéd és Interfész Eszközt, azaz RUID-t ír le, amely képes fizikai interakcióra a való világgal, és többek között a játékvezérlőt is képes odahozni a felhasználónak.

A GameRant által felfedezett szabadalmi kérelem szerint a RUID olyan funkciókat lát el, mint az Apple Sirije vagy az Amazon Alexája, de emellett képes mozogni, képeket és hangokat rögzíteni, valamint adatokat elemzni. A felhasználók hangutasításokkal kérhetnek időjárás-előrejelzést vagy útvonaljavaslatot, amelyeket a RUID a falra vetítene ki.

A RUID képes lenne a játékhelyzetekhez alkalmazkodni, videojátékokat futtatni és a környezetet kamerákkal átvizsgálva a megfelelő felületre vagy térbe vetíteni a képet. Emellett valós idejű segítséget is nyújthatna a játékosoknak, például stratégiák megjelenítésével. A Sony ezzel a lépéssel tovább folytatja a játékok egyéni igényekhez való hajlítását, például a nehézségi szinttel, amit a játékos teljesítményéhez igazítanak.

A szabadalom szerint a robot vezeték nélkül csatlakozhatna többféle kontrollerhez, nem csak PlayStation eszközökhöz. Egy másik ötlet szerint a játékvezérlő a RUID tetejéből kinyúló robotkarba lenne integrálva, amelyről lecsatolható lenne. Ha a felhasználó kéri, a RUID odahozná a vezérlőt, mint egy jól nevelt háziállat.

A Sony szabadalmi bejegyzése említést tesz egy még formabontóbb ötletről is, amely szerint a felhasználó VR-szemüveget viselve a robot tetejére ülhetne, hogy a virtuális valóságban történő mozgásokat szimulálja.