A Balatoni járatok fedélzeti vendéglátása

Az utasok nagy örömére már ötödik éve élvezhetik a fedélzeti vendéglátást a balatoni vonatokon, ahol az elmúlt hónapban közel 10 ezer utas fogyasztott ételt és italt.

A Balaton InterCityk fedélzeti vendéglátása az előszezonban napi 16 járattal indult, és a főszezonban a Kék Hullám InterCityken is elérhetővé vált az északi parton, így naponta összesen 32 járat kínál ezt a szolgáltatást. A MÁV kommunikációs igazgatósága szerint ez jól mutatja a szolgáltatás népszerűségét.

Az étkezőkocsik nemcsak kívülről, hanem belülről is megújultak, új konyhatechnikával és modern berendezésekkel felszerelve, amelyek hozzájárulnak az utaskomfort növekedéséhez. Az utasok elégedettségét tükrözi, hogy az idei nyári szezon első hónapjában már több mint 940 hot dog, 840 hamburger és 2000 korsó sör talált gazdára, amelyek a legnépszerűbb termékek közé tartoznak.

Az Utasellátó, mely több mint 75 éves múltra tekint vissza, a nyári szezonban új étlappal várja az utazókat. A streetfood jellegű ételek iránti igényre reagálva új hamburgerrel, nachos tálal, sajttal töltött jalapeñoval és gyros tállal bővült a kínálat. Az Utasellátó stratégiai célja, hogy modern és színvonalas fedélzeti, valamint állomási vendéglátást nyújtson, ezzel is növelve a vasúti utazás minőségét és versenyképességét.