Óvatosan a nyári kukoricával, veszélyes lehet a kutyákra

A kukorica, bár a kutyák kedvelt csemegéje, komoly veszélyeket rejt magában, mivel a kukoricacsutka nem emésztődik meg, és súlyos emésztőrendszeri problémákat okozhat az állatoknak.

A kutyák számára a kukorica fogyasztása és azzal való játék veszélyes lehet, mivel a kukoricacsutka lenyelése gyomor- vagy bélelzáródást, esetleg perforációt, azaz a gyomor vagy bél kilyukadását okozhatja. Emellett fulladást is előidézhet egy elakadt csutkadarab.

Különösen nyáron, grillezések és vízparti séták során fontos odafigyelni, hogy a kutyák mit szimatolnak a földön. A strandokon gyakran található hátrahagyott főtt kukorica csutkája, amit a fürdőzők hagynak maguk után, vagy amit az állatok a kukák mellől, esetleg a kukából is előhalászhatnak, mivel a kukorica illata nagyon vonzó számukra.

Az Én Kutyám magazin cikkében további részletek olvashatók arról, hogy mikor és milyen körülmények között kell különösen vigyázni a kutyákra.

Továbbá az Én Kutyám magazin által rendezett DOGZ Fesztivál és Konferencia szeptember 7-én kerül megrendezésre, ahol kutyás szakemberekkel és közel 20 kutyás programmal várják az érdeklődőket és kutyatartókat. A városligeti eseményen látványos bemutatók, ingyenes állatorvosi tanácsadás és szakmai előadások lesznek.