Pataky Attila születésnapi portréja

Pataky Attila énekes 73. születésnapján kapott egy különleges ajándékot: egy saját magát ábrázoló festményt, amelyen szerinte a fiatal énjét is felfedezheti.

Az örökifjú rocker július 2-án, kedden töltötte be 73. életévét. Születésnapján könnyekig hatódott, miután mit sem sejtve ajtót nyitott a TV2 Tények stábjának és az Edda Művek PR menedzserének, Wernke Ádámnak, aki elsőként szerette volna őt felköszönteni. A Tények Plusz riportjában bemutatott ünnepi esemény során a TV2 stábja és az Edda Művek PR menedzsere, Wernke Ádám látogatta meg otthonában az énekest, ahol dalokkal köszöntötték.

Az ajándékozás pillanataiban Pataky Attila megjegyezte, hogy a festményen nem csak ő, hanem a "kölyök Pataky Attila" is jelen van, ami különleges értéket kölcsönöz a műalkotásnak. Ha a szem megvan, akkor a kép is megvan. Ha tehetséges az ember, ahhoz kell a talentum. Sőt, tudod mi az, ami még benne van számomra? Hogy ott vagyok benne én magamnak, a kölyök Pataky Attila is – fogalmazott a művel kapcsolatban a születésnapos rocker, akinek észrevételével Wernke Ádám menedzser is egyetértett.

A portrét Garay Nagy Norbert festőművész alkotta, aki korábban Magyarország összes köztársasági elnökét megörökítette már, és aki számára nagy megtiszteltetés volt a felkérés. Garay elmondása szerint a repertoárjából ugyanis már éppen hiányzott egy igazi rocksztár. A festmény egyenesen a műteremből érkezett, és bár a hozzá tartozó keret csak a következő napon érkezik meg, Pataky emiatt cseppet sem búslakodott.