Szabó Zsófi őszintén beszélt házasságáról, gyermekkoráról és a hírnév árnyoldalairól

Szabó Zsófi, a TV2 Mokka műsorvezetője Lékai-Kiss Ramónának mesélt életéről, érzéseiről és arról, hogy miért tért vissza az RTL-től az anyacsatornájához. A változásokat, a hírnév árnyoldalait és a magyarországi sztárkultuszról alkotott véleményét is megosztotta a nézőkkel.

Szabó Zsófi a TV2 Titkok Ramónával műsorában beszélt arról, hogy miért érezte magát idegennek az előző csatornájánál, és miért döntött úgy, hogy visszatér az anyacsatornájához. Elmondása szerint sokan kérdezték, hogy miért nem a Mokkánál van, és úgy véli, hogy ezt ő maga bemanifesztálta. A TV2-nél jól érzi magát, és gyakran érzi az összetartást, a családias hangulatot. Az első napján nagyon izgult, de a beilleszkedés gyorsan ment neki, és a Mokka keményebb reggelei ellenére is érzi a kollégák közötti összetartást.

Szabó Zsófi gyermekkorában, édesapja, Szabó Gyula révén már korán megtapasztalta, milyen az ismertség. A tanárok egy része kivételezett vele, mások viszont nem kedvelték, ami nehéz terhet jelentett számára. Büszke volt arra, hogy Szabó Gyula lánya, és arra is, hogy ma Kis Mendel anyukája. A hírnév terhétől a lovaglás és a természet ereje jelentett számára menedéket, amíg a TV2 fel nem kérte egy szerepre.

A válásáról is beszélt, elmondva, hogy volt férjével, Kis Zsolttal öt év házasság után döntöttek a válás mellett. Zsófi szerint nagyon jóban vannak, és úgy érzi, jól döntött, amikor gyermeket szeretett volna tőle. Hozzátette, hogy rengeteget küzdött a házassága megmentéséért, és bár a válás körülményeiről nem kívánt beszélni, mindketten megpróbálták megmenteni a kapcsolatukat.

Szabó Zsófi anyaként nem támaszt nagy elvárásokat kisfia felé, és igyekszik egyensúlyt teremteni a munkája és az anyaság között. Köszönetet mondott édesanyjának, aki lehetővé teszi számára, hogy olyan legyen, amilyen. Szeretné, ha fiával az iskolában sem kivételeznének, sem nem bántanák amiatt, hogy ki az anyja, hanem ugyanolyan bánásmódban részesülne, mint mindenki más.

Szabó Zsófi arról is beszélt, hogy a magyarországi sztárkultuszban a hírességekre nem feltétlenül néznek már fel az emberek, hanem keresik bennük a hibát. Úgy véli, a magyar sztárkultuszban nincs meg az a fajta menedzsment, ami megvéd és megóv, és ő maga is több hibát elkövetett a kifelé kommunikálásban. Döntése, hogy nem mutatja a fiát, nem beszél a házasságáról és a fájdalmairól, tudatos választás volt, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mit érez és mit gondol.

A közösségi média mérgező közegére visszatérve, Szabó elmondta, a gyerekeket, saját fiát is félti az internetes világtól, hogy milyen támadások fogják érni. „Az a támadás, ami engem ér, így őt már nem fogja érni” – véli. A műsorvezető egyebek mellett beszélt még a celebvilágban betöltött szerepéről, volt házasságáról, iskolába készülő kisfiáról, valamint az önismeret felé tett útjáról is. A teljes beszélgetést a TV2 oldalán lehet meghallgatni.