Mallorca lakói a túlzsúfoltság ellen tiltakoznak

Mallorca szigetén a helyi lakosok tiltakoznak a turisták által okozott túlzsúfoltság és az egekbe szökő ingatlanárak ellen. A Mallorca Tengerparti Túra csoport tagjai elfoglalták a strandokat, hogy felhívják a figyelmet a problémára.

A Mallorca Platja Tour csoport közel 300 tagja vonult ki a Caló des Moró partszakaszhoz és a Sa Ràpita strandjához, hogy szimbolikusan "visszaszerezzék" a strandokat a turistáktól. A demonstrálók szerint a turisták elárasztják a szigetet, megfojtva ezzel a helyi életet.

A helyiek számára egyre nehezebb megfizethető lakhatást találni, mivel a bérleti díjak és az ingatlanárak magasra szöktek. A Mallorca Platja Tour tagjai azt remélik, hogy a tiltakozásuk felhívja a politikusok figyelmét arra, hogy nem csak a turisták, hanem a sziget polgárai iránt is felelősséggel tartoznak.

A demonstráció során a résztvevők egy "Visszafoglaljuk a strandjainkat" feliratú transzparenst helyeztek ki, és korlátozásokat követeltek, amelyek a túlzsúfoltságot megakadályoznák, és Santanyí valamint Mallorca lakosainak életminőségét szem előtt tartanák.

A tiltakozás végén a tüntetők angol nyelvű tájékoztatókat helyeztek el a strandon, amelyek arra figyelmeztették a turistákat, hogy a látogatók túlzott száma miatt a helyiek kirekesztve érzik magukat saját otthonukból.