Gulácsi Péter: Amit ezen a három meccsen átélhettünk, örök emlék marad

Nem úgy alakult az Európa-bajnokság a magyar futballválogatott számára, mint ahogy arra sokan előzetesen számítottak. A csoportkörben elmaradt a továbbjutáshoz szükséges bravúr, a papíron esélyesebb svájci és német válogatott is legyőzte a magyar csapatot, így a skótok utolsó perces legyőzése csak a szép búcsúhoz volt elegendő.

A válogatott kapusa, Gulácsi Péter három szóban foglalta össze a tornát: csalódottság, büszkeség, összetartozás. "Csalódottság, mert habár nagyon közel jártunk hozzá, mégsem sikerült elérni a célunkat, hogy továbbjussunk. Büszkeség, mert a hazánkat képviselve az utolsó utáni pillanatig mindent megpróbáltunk. Összetartozás, mert amit ezen a három meccsen átélhettünk, örök emlék marad. Köszönjük" – írta Gulácsi a közösségi oldalán.

A skótok elleni meccs legjobbjának választott Sallai Roland is megszólalt: "Nem kérdés, akartuk a továbbjutást. Vasárnap a meccs utolsó percében, a középre passzolt labdámnál azt éreztem, meglesz, de ilyen a futball, végül sajnos nem sikerült. Büszke vagyok a csapatra és a szurkolóinkra, akiknek ismét köszönjük a hihetetlen támogatást! Jönnek az újabb feladatok, hajrá Magyarok!" – osztotta meg gondolatait a támadó az Instagramon.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hazautazás előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt a tapasztalatairól: "Kicsit át kell gondolnom a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtünk a Svájc elleni vereséggel." Rossi elmondása szerint sokat töprengett azon, mit kellett volna másként csinálnia, akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben, de a végén arra jutott, ha újrakezdhetné, akkor sem tudna mást tenni.

A magyar válogatott ugyan hétfőn nagyot küzdve, drámai körülmények között Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával legyőzte Skóciát, azonban a többi csoport eredményeinek köszönhetően végül csak az ötödik lett a csoportharmadikok rangsorában, és ezzel elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól.