Eladásra kerül egy 700 éves angol kastély

Hétszáz év után először kerül piacra az angliai Ripley kastély, amely a XIV. század óta egyetlen család, az Ingilby család tulajdonában állt.

A kastély és a hozzá tartozó földek ősszel kerülnek értékesítésre, azonban az eladási ár egyelőre nem publikus. A Ripley kastély jelenlegi tulajdonosai, Sir Thomas és Lady Ingilby más érdekeltségeikre szeretnének fókuszálni a jövőben. A kastélyhoz tartozó üzletek, kávézók és egy kocsma is megtalálhatóak, melyek a tulajdonosváltás ellenére is zavartalanul működnek majd tovább, az alkalmazottak pedig az Ingilby család támogatására számíthatnak.

A birtok festői környezetben helyezkedik el, szarvasparkkal, tavakkal, melegházakkal és konyhakerttel büszkélkedhet. Népszerű esküvői helyszínként is ismert, emellett számos szabadidős tevékenységet kínál a látogatóknak.

A Ripley kastély történelmi viharokon esett át, többek között a pestis, a reneszánsz, a felvilágosodás és az ipari forradalom korszakán is túlélt. Az Ingilby család kezébe Sir Thomas Ingilby révén került, aki feleségül vette Edeline Thwenge-t, és a kastélyt hozományként kapta. A család történetében fontos esemény volt, amikor az Ingilby fiú, Thomas megmentette III. Edward király életét egy vaddisznó támadásától, amiért lovaggá ütötték. Az Ingilby család neve azonban nem csak pozitív eseményekhez köthető, hiszen részt vettek a lőporos összeesküvésben is, amely Guy Fawkes nevét örökre beírta a történelemkönyvekbe.

Az eladásról további információkat az ügynökség október után tesz közzé.