ChatGPT asztali alkalmazás érkezése macOS-re

A Microsoft által jelentős összeggel támogatott OpenAI bejelentette, hogy a ChatGPT asztali alkalmazása először macOS operációs rendszeren vált elérhetővé, annak ellenére, hogy a Microsoft a cég egyik legnagyobb befektetője.

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője, amelyet a Microsoft milliárdokkal támogatott, meglepetésszerűen a macOS platformon indította el először a nagy érdeklődéssel várt ChatGPT asztali alkalmazását. A Windows, mint a Microsoft terméke, így hátrébb sorolódott, annak ellenére, hogy a vállalat jelentős befektetőként áll az OpenAI mögött.

A macOS-re érkező ChatGPT alkalmazás a webes verzió összes szolgáltatását tartalmazza, továbbá kiegészül néhány új funkcióval is. Az Apple és az OpenAI közötti együttműködés részeként az iPhone gyártója korábban elhagyta a Google-t, és az OpenAI-t választotta mesterséges intelligencia szolgáltatásainak szállítójaként.

Az új ChatGPT alkalmazás a Mac felhasználók számára könnyedén elérhetővé válik az Option + Space billentyűkombináció segítségével, amely egy csevegési felületet hoz elő a képernyő tetején. A felhasználók képesek lesznek fájlokat és fotókat feltölteni, valamint korábbi beszélgetéseiket keresni az asztali alkalmazáson keresztül.

Az OpenAI megerősítette, hogy a ChatGPT asztali alkalmazás nem marad kizárólag a macOS platformon, hanem ígéretük szerint még az év folyamán Windows operációs rendszerre is megérkezik.