Az Erste Bank digitális bankkártyát vezet be

Az Erste Bank bejelentette, hogy az ügyfelek már a számlanyitáskor egy azonnal használható digitális kártyát kapnak, amelyet online és bolti fizetésre egyaránt alkalmazhatnak, így a hagyományos plasztikkártyák használata nem szükséges.

Az újításnak köszönhetően az Erste Bank ügyfelei számos bankkártyával kapcsolatos ügyintézést végezhetnek el digitálisan. A mobilappon keresztül, szelfis azonosítást követően igényelhetnek új kártyát vagy bankszámlát. A bankkártyák gyakorlatilag azonnal, néhány másodpercen belül elkészülnek, és egy gombnyomással hozzáadhatóak a mobiltárcához, így az ügyfelek rögtön kezdeni tudják használni őket.

Az Erste Bank mobilapplikációjában elérhetővé válnak a kártya összes funkciói is. Az ügyfelek módosíthatják a kártya limitjét, befagyaszthatják vagy aktiválhatják, illetve letilthatják azt. Emellett a kártya adatai is megtekinthetőek a mobilappban, ami lehetővé teszi az online vásárlásokat fizikai kártya nélkül.

Az új digitális kártya további előnyei közé tartoznak az értéknövelt szolgáltatások, mint például a hűségpontok gyűjtése, kereskedői kedvezmények, valamint egyéb szolgáltatási elemek, amelyeket az ügyfelek nyomon követhetnek az applikáción keresztül.