Új helyreállítási funkció a 1Password jelszókezelőben

Az 1Password jelszókezelő szolgáltatása bevezet egy új funkciót, amely különösen a feledékeny felhasználók számára lehet életmentő.

A világ egyik legnépszerűbb jelszókezelője, a 1Password, egy új funkcióval bővíti kínálatát, amely a jelszavak és a titkos kulcsok elvesztése esetén is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszanyerjék fiókjukhoz való hozzáférésüket. A 1Password már 18 évvel ezelőtt jelent meg a piacon, és azóta is folyamatosan fejlesztik a felhasználói kényelem érdekében. A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználóknak csak egy mesterjelszót kell megjegyezniük, a többi jelszó és adat tárolása pedig a program feladata.

Az új helyreállítási kód egy további hitelesítési réteget jelent, amelyet egy alkalmazás vagy webhely generál, és amely segít visszaszerezni a fiókhoz való hozzáférést. A fejlesztők blogbejegyzésükben hangsúlyozzák, hogy a felhasználóknak érdemes minél előbb létrehozniuk ezt a kódot, mivel ha már elvesztették a hozzáférésüket, akkor nem lesz rá lehetőségük.

A helyreállítási kód létrehozása egyszerű: a felhasználóknak be kell lépniük a Fiókok kezelése menübe, majd ott a Bejelentkezés és helyreállítás lehetőséget, és a Helyreállítási kód beállítása opciót kell választaniuk. A 1Password azt tanácsolja, hogy a helyreállítási kódot biztonságos és hozzáférhető helyen tárolják. Ha rendelkezésre áll a helyreállítási kód, akkor az 1Password-fiókhoz társított e-mail-cím segítségével bármikor használható a helyreállítási kód az 1Password.com oldalon, így lehetőség nyílik új bejelentkezési adatok létrehozására.

A helyreállítási kód újrafelhasználható, és a felhasználás után is érvényes marad. Ha valaki befejezte a fiókja helyreállítását, az új titkos kulcsával újra be kell jelentkeznie a szolgáltatásba megbízható eszközein.

Az 1Password emellett egy frissített bejelentkezési élményt is tesztel béta verzióban, amely a QR-kód beolvasásával teszi egyszerűbbé a bejelentkezést új eszközökön. Amikor valaki új helyre jelentkezik be, kiválaszthatja a QR-kód beolvasása opciót a 1Password bal felső menüjéből, és ezután elég csak beolvasni a QR-kódot a bejelentkezéshez.

a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.