Phil Foden hazatért harmadik gyermekének születése miatt, de a válogatott kerékpáros balesetet is szenvedett

A Manchester City támadója, Phil Foden csütörtökön térhetett vissza az angol válogatott németországi edzőtáborába, miután harmadik gyermekének születése miatt hazautazott az Egyesült Királyságba, számolt be róla a BBC.

A 24 éves játékos, aki kedden még részt vett a Szlovénia elleni 0-0-s döntetlennel záruló csoportmeccsen, fontos családi esemény miatt hagyta el ideiglenesen a csapatot. Foden a barátnője mellett szeretett volna lenni, amikor harmadik gyermekük világra jött.

Az angol válogatott, amelynek Foden is tagja, nem mutatott meggyőző teljesítményt az Európa-bajnokságon, de így is sikerült megnyernie csoportját. A szlovén csapatot saját szurkolói is kifütyülték gyenge játékuk miatt, és Gareth Southgate szövetségi kapitányt söröspoharakkal dobálták meg a meccs során.

Vasárnap a Szlovákia elleni nyolccaddöntőben az angol válogatott javíthat teljesítményén. Foden, aki a Manchester Cityvel remek szezont zárt, az Európa-bajnokságon eddig nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Bár mindhárom csoportmeccsen végig a pályán volt, gólt nem szerzett, és gólpasszt sem adott.

A válogatott játékosai a meccsek utáni regenerálódás részeként gyakran bringáznak, azonban egy friss baleset miatt változtatások lehetnek ebben a gyakorlatban. A Newcastle United 23 éves szélsője, Anthony Gordon a Szlovénia elleni meccs utáni napon kerékpározás közben elesett, és csúnyán lehorzsolta a kezét és az állát. Szerencsére nagyobb baja nem esett, így valószínűleg játszhat majd a Szlovákia elleni vasárnapi nyolcaddöntőn.

Gordon válogatottbeli csapattársa, Ezri Konsa szerint a baleset oka az lehetett, hogy Angliában másik oldalon van a hátsó fék, mint az edzőtáborban használt bringákon. Gordon valószínűleg összezavarodott, és a baloldali fékkart húzva a hátsó helyett az első kereket fékezte meg. Konsa, aki ott volt a balesetnél, elmondása szerint nagyot nevetett, amikor látta Gordon elesését. Hozzátette, hogy Gordon szerencsére sisakot viselt, és még viccelődött is azzal kapcsolatban, hogy ha Gordon betalál a szlovákok ellen, akkor a gólöröm kerékpározást imitálhatna.