Ingyenes fürdőzés a Római-parti Plázson

Június 28-tól, azaz péntektől újra megnyílik a Római-parti Plázs, Budapest egyetlen ingyenes szabadstrandja, ahol a III. kerületi önkormányzat honlapja szerint naponta 10 és 19 óra között lehet fürdeni a Dunában.

A strandolás kizárólag a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal körülhatárolt területen engedélyezett, és a nyitvatartás augusztus 20-ig tart majd. Az önkormányzat tájékoztatása alapján a plázs megnyitása előtt és a szezon alatt is rendszeresen elvégzett hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint a meder átvizsgálása és tisztítása biztosítják a fürdőzők biztonságát. Az érintett partszakaszon a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte. Amennyiben a vizsgálatok során a vízminőség nem felel meg a szükséges sztenderdeknek, a strandot azonnal lezárják, és csak a megfelelő vízminőség garantálása esetén nyitják meg újra.

A Plázs színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, valamint mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot kínál a látogatóknak, továbbá díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget is biztosít. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik, és a területen éjszakai őrzés is biztosított.

Kiss László, a III. kerület június 9-én újraválasztott polgármestere egy hangulatvideót is megosztott a strand nyitásáról a Facebook-oldalán.

A hétvégi időjárás előrejelzés szerint a fővárosban maradók számára különösen vonzó lehet a strandolás, hiszen a HungaroMet szerint szombaton és vasárnap napközben 30 fok feletti hőmérséklet várható.

A Római-parti Plázs 2021-es megnyitásáról korábban már írtunk, és az idei évben a strand negyedik szezonját ünnepli.