Kabát Péter: Ausztria az Európa-bajnokság meglepetéscsapata

Kabát Péter, a Blikk napilap állandó labdarúgó-Eb szakértője szerint Ausztria lehet a torna legnagyobb meglepetéscsapata, és a spanyolok, az osztrákok, valamint a németek nyújtották a legjobb teljesítményt a csoportmérkőzések során.

Kabát Péter, aki az Újpest korábbi 16-szoros magyar válogatott játékosa és a Blikk napilap állandó szakértőjeként nyilatkozott, vegyes érzelmekkel tekint vissza a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplésére. Bár csalódottan említette, hogy a magyar csapat nem jutott tovább a csoportból, pozitívumként emelte ki, hogy a skótok elleni győzelemmel sikerrel zárták a tornát.

A szakértő kiemelte, hogy a svájciak elleni meccs első 60 percében elúszott a magyar válogatott továbbjutása, de a németek elleni vereség nem szégyen, és örömöt okozott Csoboth Kevin döntő gólja a skótok ellen. Kabát Péter szerint a magyar válogatott szereplése kapcsán mindenképpen pozitívum, hogy egy sikerrel és nem nulla vagy egy ponttal búcsúztunk a tornától.

Kabát Péter szerint a spanyolok és az osztrákok keltették a legjobb benyomást a csoportkörben, míg a németek is jól futballoztak. Ezzel szemben a franciák, a belgák és az angolok csalódást okoztak, az olaszok pedig olyan teljesítményt nyújtottak, amire számítani lehetett.

Az osztrákokat tartja a torna legnagyobb meglepetéscsapatának, és úgy véli, hogy a könnyebb ágon vannak, így esélyesek a négy közé jutásra. Kabát Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagy csapatok eddig lehet, hogy tartalékoltak, és a nyolcaddöntőtől kezdve mutathatják meg igazi formájukat. Az izgalmas folytatást várva zárta gondolatait a szakértő.