Jude Bellingham üzenete az angol szurkolóknak

Drámai meccsen fordított Anglia Szlovákia ellen a németországi foci-Eb nyolcadöntőjében vasárnap este. A találkozó során hosszú ideig úgy tűnt, hogy a szlovákok meglepetésre 1-0-ra nyernek, és kiejtik az előző Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző angol csapatot. Azonban a lefújás előtti pillanatokban Jude Bellingham, az angolok 21 éves sztárja, egy lenyűgöző mozdulattal mentette meg a csapatát.

Kyle Walker bedobása után Marc Guéhi megcsúsztatta a labdát, amit Bellingham nagyjából a tizenegyes pont magasságából, a kapunak háttal, egy ollozó mozdulattal a hálóba juttatott. A Real Madrid játékosa ezzel a cselekedetével kivívta a korábban kifütyülő angol közönség elismerését.

Ez a gól nem csupán az Eb eddigi legszebb találata lehetett, hanem az angolok számára a legfontosabb is, hiszen ezzel egyenlítettek a szlovákok ellen. A hosszabbítás első percekben Harry Kane további góljával Anglia megfordította a meccset, és így bejutott a következő körbe. Érdekesség, hogy Bellingham a 95. percben szerzett gólt, Kane pedig a hosszabbítás 91. percében talált be, mégis Bellingham gólja volt az, amely előbb született.

Anglia győzelmével a Svájccal játszik majd a következő fordulóban, hogy eldöntsék, melyik csapat jut be az Eb-n az elődöntőbe. A negyeddöntőben Gareth Southgate csapata így nem az Olaszországot kiejtő svájciak ellen lép majd pályára. Az angol–szlovák mérkőzés percről percre tudósítását ide kattintva olvashatja vissza.