Járai Máté a szeretethiányról és a színház jelentőségéről beszélt

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színésze, Járai Máté a Város Kedvence díj elnyerése után osztotta meg gondolatait a szeretethiányról és arról, hogy a színház milyen űrt tölt be az életében.

Járai Máté, aki nemrégiben vehette át a Város Kedvence elismerést, videóüzenetben fejezte ki háláját a díjért. A színész elmondása szerint a szeretet és a szeretethiány jelentős szerepet játszik a színészek életében. "Az, hogy engem szeretnek, az éltető erő. Meg lehet nézni, hogy ki megy színésznek, általában ott lelkileg van egyfajta hiánypótlás" – fogalmazott Járai, aki saját tapasztalatairól és kollégái helyzetéről is beszélt.

A színész hozzátette, hogy gyermekkora óta a színház jelentette számára a menedéket és a figyelem középpontjába kerülés lehetőségét. "Nekem teljesen egyértelműen maradt egy kis hiány abból, hogy nem mindig figyeltek rám a szüleim úgy, ahogy..." – emlékezett vissza Járai, kiemelve, hogy a színházban való játék már gyermekkorában is jelen volt az életében.

Járai Máté beszélt arról is, hogy a színház milyen módon vált az életének részévé, és hogyan változott meg a hozzáállása az évek során. "Gyerekkorom óta mindig színházasat játszottam, és ez nem változott egyébként, csak az, hogy most már profi körülmények között csinálom ezt" – mondta a színész, utalva arra, hogy ma már nem ő készíti elő a kellékeket, hanem ezt mások, például a díszítők végzik.

Pár évvel ezelőtt mesélt először arról, hogy mennyire megviselte, hogy a gyermekkora korántsem volt felhőtlen. Szülei gyakran néztek a pohár fenekére, ami miatt a mindennapos problémákról is ritkán tudott velük beszélni, így egyfajta görcsösség alakult ki benne. Az álmait azonban nem adta fel és mára már sikeres színészként, illetve tévésként ismerik.