Fabricius Gábor a Kolorádó Fesztiválon forgatja legújabb dokumentumfilmjét

A huszonévesek mindennapi gondjaival és elképzelt jövőképükkel foglalkozó dokumentumfilm, Prófécia, Fabricius Gábor rendezésében készül, aki korábban az Eltörölni Frankot című filmmel hívta fel magára a figyelmet.

Fabricius Gábor, az Eltörölni Frankot rendezője egy új dokumentumfilmmel tér vissza, amely a huszonévesek mindennapi problémáiról és elképzelt jövőképükről szól majd. A Prófécia című film a fiatal fiúk és lányok gyerekkoruk szépségeiről és nehézségeiről mesél majd, miközben arra a kérdésre keresik a választ, hogy tapasztalataik alapján milyen jövőt építenek.

A rendező szerint a film az idő furcsa természetéről szól, arról, hogy kinek adunk belőle és kinek nem, valamint hogy hogyan kapcsolódik a múlt a jövőhöz. A forgatás július 3-tól kezdődik Nagykovácsiban, amely az év egyik legizgalmasabb zenei eseményének, a Kolorádó Fesztiválnak is helyszíne lesz.

A film szinopszisa szerint a fiatalok egy erdei tisztáson gyűlnek össze, tüzet raknak, miközben a távolban a fesztivál fényei és hangjai kavarognak. A szereplők a tűz körül beszélgetnek napkeltéig, a táncoló lángok pedig erősítik a képzeletet, a biztonságérzetet és az összetartozást.

A dokumentumfilm a Z generáció mindennapjaival küzdő tagjait faggatja ki, a jelen prófétáit ülteti a tábortűz köré, hogy a lobogó lángok által átszellemülve elmondhassák történeteiket. A film alkotói azt is felvetik, vajon melyikük próféciája fog beteljesedni. A Prófécia bemutatójára 2025 tavaszán kerülhet sor.