Hegyi Krisztián új szerződést írt alá a West Ham Uniteddel

A magyar labdarúgó-válogatott bő keretébe bekerülő, de az EB-ről lemaradó Hegyi Krisztián 2027 nyaráig szóló új szerződést kötött a West Ham Uniteddel. A fiatal kapus, aki korábban a tartalékcsapat kapitánya is volt, a következő szezont kölcsönben a skót élvonalban szereplő Motherwell FC-nél tölti.

A West Ham United, mely az előző Premier League szezonban a 9. helyen végzett, hivatalosan is bejelentette, hogy meghosszabbította a magyar utánpótlás-válogatott kapus, Hegyi Krisztián szerződését 2027 nyaráig. Hegyi Krisztián a 2024/25-ös szezont kölcsönben fogja tölteni a skóciai Motherwell FC-nél, ahol nem számít rögtön első számú kapusnak, de a menedzser, Stuart Kettlewell szerint meg kell harcolnia a kezdőcsapatba kerülésért.

A 21 éves játékos a 2023/24-es szezont Hollandiában, az FC Den Bosch csapatánál töltötte kölcsönben, ahol meghatározó tagja volt a másodosztályú együttesnek. Hegyi Krisztián az elmúlt szezonokban az U21-es magyar válogatott alapembere volt, összesen 22 alkalommal lépett pályára ebben a korosztályban.

A tehetséges kapus 2019-es átigazolása óta folyamatosan fejlődött a West Hamnél, az U18-as csapattól kezdve az U21-es tartalékcsapatig, ahol csapatkapitányként is szolgált. A Konferencia-liga korábbi győztesével, a West Ham Uniteddel többször is az első csapat keretének tagja volt, és az U21-es csapatban eddig összesen 55 mérkőzésen védett.

Hegyi Krisztián a klub honlapjának elmondta, hogy már otthonának érzi Londont, és úgy érzi, tovább fejlődhet a klub kötelékében. A következő szezont tehát Skóciában tölti, ahol a Motherwell FC színeiben tovább csiszolhatja tudását, miután a West Ham 2025 nyaráig kölcsönadta a klubhoz. A magyar kapus csütörtök este csatlakozott a Hollandiában edzőtáborozó csapathoz, és a tavalyi szezont a skót bajnokság 9. helyén záró együttes honlapján üdvözölték az új igazolást.